Advies voor aanschaf van de Spaanse schoenen

De maten van de Spaanse schoenen zijn afwijkend van de Nederlandse schoenmaten. Vandaar dat wij voor u de binnenzool hebben gemeten. Vooral de gestippelde schoenen vallen klein uit. De zilverkleurige, goudkleurige en zwarte schoenen komen ongeveer overeen met de Nederlandse maten. Indien u een maatje groter bestelt, dan adviseren wij u een inlegzooltje in de schoenen te leggen en/of watjes voor in de neus. Het bandje over de wreef van de voet zorgt er dan voor dat het voetje goed op de plaats blijft zitten. De inlegzooltjes zijn overal te koop: Hema, Scapino, V&D en iedere willekeurige schoenenwinkel.

Het opmeten van de voet van uw kind doet u als volgt:
U plaatst de blote voet plat op de grond op een wit stuk papier. Bij de langste teen zet u een streep en achter de hak plaatst u een streep. Dan meet u de lengte van de voet op door van streep tot streep het aantal centimeters te meten. Ons advies is om de schoentjes 1 - 1,5 cm groter aan te schaffen dan het aantal centimeters dat u heeft opgemeten. Het bandje dat over de wreef loopt zorgt ervoor dat het schoentje goed op de plaats blijft zitten.

Twijfelt u over de maat? Wij geven u graag persoonlijk advies. U kunt ons mailen via rlok71@gmail.com of u kunt ons bellen op 0529 - 456 974 of 06 - 53 622 560.

Share |